Få hjälp med ditt dödsbo!

Trollets Loppis har ett nära samarbete med Familjens Bohagstjänst som har lång erfarenhet av hantering med dödsbon. Vi hjälper dig med både helhetslösningar och del lösningar gällande ditt dödsbo.

 

Vad är ett dödsbo?

Personliga ägodelar, bostad, möbler och dylikt som en avliden person lämnar efter sig kallas för dödsbo. I dödsboet ingår även de pengar och skulder den avlidne haft.

Vilken hjälp kan man få?

Ett dödsbo kan bestå av en människas hela liv, vilket kan vara svårt att hantera. Det blir lätt överflödigt om man ska ta hand om en släktings ägodelar när man redan har sina egna. Hos oss får du enkelt hjälp då vi köper hela dödsbon och tar hand om överflödet. Det ger dig möjligheten att slippa denna stress och fokusera på annat.

Köper dödsbon!

Vi har möjlighet att köpa både delar samt hela dödsboendet. Dessutom hjälper vi även med värdering av hemmet, städning och röjning av ditt dödsbo i Malmö.

Vad säger lagen?

Tre månader efter att personen avlidit förskrivs dödsboet i en bouppteckning, enligt svensk lag. De som är delägare i dödsboet kommer i enlighet med lagen om arv och lagen om testamente att få ärva. Delägarna har även det gemensamma ansvaret att rättvist dela upp de ägodelar som finns kvar, vilket kallas bodelning.

 

Lugn vi hjälper dig

Vi hjälper dig varje steg på vägen, tveka inte att kontakta oss idag!

Värderar

Köper

Städar och röjer

 

Att tänka på

Ibland kan det även uppstå tvister mellan de olika delägarna i dödsboet. Det är inte helt lätt att bestämma vem som ska få ärva vad, och vad värdet på ägodelarna är. En del kan ha faktiskt pengavärde medan annat kan ha högt sentimentalvärde. Att anlita ett företag som hjälper dig att ta hand om hela dödsboet är en klar fördel, då vi både värderar, tömmer och städar dödsboet.

Vad innebär arvskifte?

Ett arvskifte är den slutgiltiga översikten över vem av delägarna av dödsboet som får vad. Det krävs dok att den avlidnes skulder är betalda först innan ett arvskifte sker. För att få ett arvskifte godkänt krävs det att alla delägare av dödsboet skriver under detta. Ett dödsbo anses vara upplöst när denna process är genomförd.

Dödsbo med en delägare

Det är inte säkert att det alltid finns flera delägare till ett dödsbo, ibland finns det faktiskt bara en. Detta gör givetvis att tvister ej uppstår, men samtidigt kan tömningen och städning av dödsboet bli ännu svårare och tyngre. Även som ensam delägare till ett dödsbo är det alltid gynnsamt att anlita ett företag som gör jobbet åt dig!